شهدای ورزش کشور
پهلوانان ماندگار
شهید حسن فقیهی متولد سال ۱۳۲۳ اهل شهرستان جویبار بود که در اوایل دهه پنجاه ازدواج کرد. او کشتی را از نونهالی شروع به آموختن کرد و توانست مدارک و مدارج این رشته را در سطوح مختلف و همچنین عناوین قهرمانی مسابقات شهرستانی، استانی، کشوری و جهانی را در کارنامه فعالیت ورزشی خود ثبت کند.
شهید فقیهی همچنین رئیس هیئت کشتی شهرستان جویبار، سرپرستی تیم ملی کشتی در مسابقات جهانی یوگسلاوی و مربیگری تیم ملی کشتی ایران را در کارنامه فعالیت های خود دارد.
این شهید والا مقام در کنار تمامی این فعالیت ها، به دو مسئله بسیار اهمیت می داد، یکی نماز اول وقت، و به جماعت و دوم اطاعت از ولایت فقیه بود.
شهید حسن فقیهی در پنجم اسفند ماه سال ۱۳۶۲ در مناطق جنگی دهلران در عملیات غرور آفرین والفجر ۶ به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پس از ده سال به عنوان شهید مفقودالاثر در سال ۱٣٧٢پیکر مطهر او در کنار سایر همرزمانش در استان مازندران به خاک سپرده شد.
فرازی از وصیت نامه پهلوان شهید حسن فقیهی:
“پیام من به ملت مسلمان ایران این است که دست از حمایت رهبر عزیزمان تا پیروزی اسلام بر علیه کفر جهانی، نکشید و پوزه ی همه ی ابرقدرت های جنایتکار را به خاک بمالید و پرچم جمهوری اسلامی را در سراسر جهان برافراشته نمایید. چه سعادت بزرگی در تاریخ این قرن نصیب ما شده که برای اسلام و قرآن مجید جانفشانی کنیم.”
مردی از جنس نور
سردار شهید علیرضا شمسیپور در سال ۱۳۴۲ در شهر همدان متولد شد پس از دوران خدمت سربازی فرمان امام خمینی (ره) را لبیک گفت و برای تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی داوطلبانه بسیجی شد.
شهید شمسیپور پس از یک سال فعالیت در پایگاه بسیج مسجد امیرالمومنین (ع) لباس پاسداری بر تن کرد و از سال ۶۳ برای دفاع از مرزهای کشور و نبرد با دشمن بعثی مدام در جبهههای حق علیه باطل حضور داشت.وی در عملیات کربلای ۴ معاون دسته غواصی شد و پس از شهادت داریوش ساکی فرماندهی این دسته را بر عهده گرفت.
از دوستان وهمرزمان سردار شهید علی چیتسازیان بود و سردار چیتسازیان را الگوی خود میدانست، وی در ماموریتی که به شهادت این سردار بزرگ سپاه اسلام منجر شد همراه شهید چیتسازیان بود و در این ماموریت مجروح شد.”
شهید شمسیپور که در اواخر جنگ به فرماندهی گردان میرسد در ۸ سال دفاع مقدس بارها مجروح و ۳ بار نیز شیمیایی میشود.
پس از پایان جنگ تحمیلی برای حفظ خاطرات و ارزشهای دفاع مقدس به عنوان راوی دفاع مقدس به همراه کاروان راهیان نور به مناطق جنگی میرود و از سوی دیگر برای بازگرداندن پیکر پاک شهیدانی که دور از وطن مانده بودند نیز به جمع جستجوگران نور میپیوندد و سالها در مناطق جنگی به تفحص پیکر شهدا میپردازد.
معمار ورزش نوین همدان
اما علاوه بر حضور گسترده در میدان جنگِ سخت، شهید شمسیپور سنگر جنگ نرم با دشمن را خالی نمیگذارد و با فعالیت مستمر در عرصه ورزش به پرورش روح و جسم جوانان این مرز و بوم به ویژه جوانان همدانی میپردازد.
سردار شهید علیرضا شمسی پور در لباس مربی، داور، مدیر چند باشگاه فوتبال ( فجر و پاس) ، رئیس چند هیئت ورزشی ( دوچرخه سواری و تیراندازی)،رئیس بسیج ورزشکاران استان، رئیس تربیت بدنی سپاه همدان و عضو هیئت رئیسه فدراسیون دوچرخه سواری خدمات شایانی به ورزش همدان داشته است؛ چنان که از وی به عنوان معمار ورزش نوین همدان یاد میکنند.
شهید شمسیپور در دوران حضور پرثمرش در عرصه ورزش، قهرمانان مطرحی را به ورزش همدان و کشور معرفی کرد که از آن جمله میتوان از احمد جمشیدیان، بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال و مربی فعلی تیم پاس همدان، بابک صمدیان، مربی سابق تیم شهرداری همدان و مهلقا جامبزرگ، تیرانداز المپیکی همدان یاد کرد
سردار شهید در ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۹۵ در عملیات تفحص شهدا در منطقه کانیمانگا ( پنجوین عراق) بر اثر انفجار مین به درجه رفیع شهادت نائل آمد و با رسیدن به آرزوی دیرینه خود به جمع دوستان و همرزمان شهیدش پیوست.
شهید ابراهیم هادی؛ برجسته در اخلاق، ورزش و مقاومت
پهلوان بسیجی ابراهیم هادی ستاره ورزش های کشتی، والیبال و ورزش باستانی کشورمان بود. او اول اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۶ در محله شهید سعیدی حوالی میدان خراسان به دنیا آمد. هادی از بنیانگذاران گروه چریکی شهید اندرزگو در جبهه گیلانغرب بود و سرانجام درعملیات والفجر مقدماتی، پنج روز به همراه رزمندگان گردان کمیل و حنظله در کانالهای فکه مقاومت کرد اما تسلیم نشد و در ۲۲ بهمن سال ۶۱ بعد از فرستادن نیروهای باقی مانده به عقب، تنها ماند و دیگر کسی او را ندید..