رسانه یار دوازدهم ورزش جانبازان و توان یابان

همزمان با روز ارتباطات و روابط عمومی نشست خبری دکتر کوهپایه زاده رئیس فدراسیون با اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان، نشست خبری دکتر کوهپایه زاده با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

رئیس فدراسیون در ابتدا جلسه بیان کرد: فرارسیدن روز ارتباطات و روابط عمومی را به تمام خبرنگاران و عکاسان عرصه خبر به ویژه خبر ورزشی تبریک عرض می کنم. امروزه فرهنگ سازی درباره تحرک فیزیکی ورزشکاران جانباز و توان یاب بسیار اهمیت دارد. رسانه باید به این فرهنگ سازی کمک کند. کیفیت زندگی افراد جانباز و توان یاب به نوع امکان تردد و جا به جایی وابسته است. اکنون بهزیستی و سازمان شهرداری و… در تلاش هستند تا دسترسی را برای افراد جانباز و توان یاب مهیا کند.

وی ادامه داد: تغییر نگرش در جامعه نیازمند اقدامات رسانه ای است. موضوع دیگر مشارکت خیرین و حامیان مالی در راستای مسئولیت اجتماعی برای حمایت از ورزش جانبازان و توان یابان است. خیرین برای ساخت مدارس و بیمارستان ها خیلی فعال هستند اما امیدوارم که در عرصه ورزش هم ورود کنند و با ساخت تجهیزات و سالن های ورزشی مناسب به توسعه ورزش در میان افراد دارای معلولیت کمک کنند.

قدردان نگاه حمایتی وزیر ورزش هستیم

 دکتر کوهپایه زاده افزود: در وزارت ورزش در راستای بازی های پاراآسیایی ناگویا 3 نشست تخصصی با وزیر ورزش و معاونین ایشان و مسئولین کمیته های ملی المپیک و پارالمپیک داشتیم، برای من بسیار ارزشمند بود که بعد از مطرح کردن موارد مختلف شاهد نگاه مثبت و حمایتی از سوی مقام عالی وزارت ورزش و جوانان بودیم. این نگاه در طول دهه‌های اخیر یک نگاه پیشرو است. وزیر در جلسه سوم کار در این فدراسیون را سخت ترین دانستند و ما قدردان نگاه حمایتی وزارت ورزش هستیم. همچنین در کمیته ملی پارالمپیک نیز نگاه خیلی خوبی وجود دارد که باید قدردان آن باشیم.

دنیای امروز مبتنی بر بهره مندی از هوش مصنوعی است

رئیس فدراسیون عنوان کرد: همان طور که در فوتبال تماشاگران یار دوازده هستند در حوزه ورزش جانبازان و توان یابان رسانه یار اصلی ما در انعکاس فعالیت ها و موفقیت های ورزشکاران ما است. نکته دیگر نگاه‌های آینده‌نگرانه و متفاوت است. دنیای امروز مبتنی بر بهره مندی از هوش مصنوعی است و البته آینده‌نگری بدون استفاده از تکنولوژی معنا ندارد. خوشبختانه با پیگیری های وزارت ورزش و جوانان فضایی به نام همتا برای بهره مندی از هوش مصنوعی در ورزش ایجاد شد. به طور حتم در بهره مندی از تکنولوژی در برنامه های فدراسیون قرار می گیرد. استعدادیابی در گذشته به صورت جشنواره ای برگزار می شد اما در تلاش هستیم با کمک تکنولوژی و نرم افزارها به صورت روزانه در تمام سطح کشور انجام گیرد و هر فرد دارای معلولیت با ثبت اطلاعات خودش می تواند به جمع خانواده بزرگ ورزش جانبازان و توان یابان اضافه شود و ما می توانیم استعدادهای تازه ای را پیدا کنیم.

وی بیان کرد: طرح ورزش و مردم در وزارت ورزش و جوانان تصویب شد که ما پیگیری کردیم که در این طرح بخشی را هم برای ورزش جانبازان و توان یابان لحاظ کنند. این طرح پاسخی به کم تحرکی در جامعه است. ما هم در این طرح باید کمک کنیم تا ورزش همگانی در این حوزه گسترش پیدا کند. ما فقط در بعد قهرمانی نباید فعالیت کنیم و بعد همگانی نیز حائز اهمیت است.

۲۸تیم ملی فعال در بخش آقایان و بانوان داریم

دکتر کوهپایه زاده اظهار داشت: ما 9 رشته پارالمپیکی در فدراسیون داریم و همچنین ۸ رشته هم غیر پارالمپیکی هستند. ما ۲۸ تیم ملی در رشته‌های مختلف آقایان و بانوان داریم. ما در اردیبهشت دو هزار نفر روز اردو داشتیم و از ابتدای سال دو اعزام نیز صورت گرفت و مدال‌های خوشرنگ و سهمیه مسابقات سنگاپور در رشته شنا توسط ملی پوشان جوان و بزرگسالان پاراشنا کسب شد. یک اتفاق خوب رخ داد که در مسابقات ژیمنازیاد ۱۲ نفر در بخش پارادوومیدانی حضور داشتند که بسیار قابل توجه بود و ۱۴ مدال نیز بدست آمد.‌ در تلاش هستیم که با در اختیار گرفتن زمین شماره یک مجموعه شیرودی فضا را برای تمرین تیم‌های ملی پارادوومیدانی، فوتبال هفت نفره و فوتبال پنج نفره بانوان مهیا کنیم.

وی گفت: در خرداد و تیر ماه پنج اعزام برنامه‌ریزی شده که شامل مسابقات والیبال نشسته قهرمانی آسیا-اقیانوسیه در چین، مسابقات بسکتبال ۳ به ۳ قهرمانی آسیا و اقیانوسیه، رقابت‌های پاراتیروکمان قهرمانی آسیا، تورنمنت والیبال نشسته در هلند که با حضور 10 تیم برتر دنیا و همچنین یک مسابقه چند جانبه والیبال نشسته در مشهد داریم. تلاش می‌کنیم علاوه بر قزاقستان و روسیه، تیم‌های مصر و برزیل را نیز دعوت کنیم تا در این تورنمنت والیبال نشسته شرکت کنند که این مورد نیاز یه حمایت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی پارالمپیک و سازمان جهانی پاراوالیبال دارد. همچنین یک اعزام هم در خصوص رشته فوتبال روی میز به مسابقات جهانی اسپانیا پیش‌بینی کردیم که امیدواریم انجام شود. قهرمانی کشور پارابیلیارد با همکاری فدراسیون بیلیارد برگزار شد. این رشته به لحاظ فیزیکی نیاز به قدرت زیادی ندارد اما تمرکز بالایی را می طلبد به دنبال فعال کرد اینگونه رشته های ورزشی هم هستیم و در ماه های آینده در بخش بانوان هم برگزار خواهیم کرد. باید اشاره کنم که جشنواره مربوط به فوتبال پنج نفره بانوان به میزبانی زنجان برگزار شد و به دنبال راه‌اندازی تیم ملی این رشته هستیم که در ماه‌های پیش‌رو کامل خواهد شد. همچنین مسابقات پاراشنا بانوان تحت نظارت IPC نیز برگزار خواهد شد تا قشر علاقه‌مند به این رشته فعال‌تر شود.

رئیس فدراسیون افزود: مسابقات قهرمانی کشوری مطابق تقویم ورزشی در حال انجام است و لیگ باشگاه‌های کشور پارادوومیدانی تحت نظارت کمیته بین المللی پارالمپیک در بخش آقایان و بانوان برگزار شد و هفته آینده کرمان میزبان مسابقات قهرمانی کشور فوتبال هفت نفره خواهد بود. قهرمانی کشور فوتسال معلولیت های ذهنی هم در تنکابن برگزار شد تا تیم ملی این رشته برای حضور در مسابقات جهانی اسپانیا تشکیل و اردوهای آن آغاز شود.

در فدراسیون همزمان در مسیر توسعه ورزش بانوان و ورزشکاران واجد معلولیت ذهنی حرکت می کنیم

وی تصریح کرد: ما در فدراسیون به طور همزمان در راستای توسعه ورزش بانوان، ورزش افراد دارای معلولیت ذهنی در حال برنامه ریزی هستیم. از سال گذشته برای ارتقا دانش داوران و مربیان فعالیت ها را آغاز کردیم چرا که زمانی برای تربیت مربیان و داوران از ابتدا نداریم و تلاش کردیم با برگزاری دوره های ارتقا تعداد داوران و مربیان با دانش روز را افزایش دهیم. مسئله آموزش بسیار حائز اهمیت است. دوره های مختلف را به صورت وبیناری و حضوری در فدراسیون و هیئت های استانی برگزار کردیم چرا که مربیان نقش بسزایی در توسعه ورزش قهرمانی و همگانی دارند.

وی درخصوص تفاهم‌نامه همکاری با وزارت ورزش و جوانان گفت: طی روزهای آینده این تفاهم‌نامه از سوی وزارت ورزش اعلام خواهد شد که من از وزارت ورزش برای این شفاف سازی تشکر می کنم. نشان می دهد در کار خود جدی است و این تعهد بسیار پسندیده است. همچنین با کمیته ملی پارالمپیک هم تفاهم‌نامه همکاری امضا خواهیم کرد. با همه انجمن‌ها تفاهم‌نامه امضا خواهیم کرد که دو طرف چه تعهداتی خواهند داشت و وظایف انجمن ها به چه صورتی است. همچنین با هیات‌های استانی هم تفاهم‌نامه امضا می‌کنیم تا بتوانیم بهره وری را با استفاده از ظرفیت ها و امکانات آنها و خودمان افزایش دهیم. تلاش می‌کنیم استان‌ها را نسبت به میزبانی مسابقات و اردوهای مختلف ترغیب و فعال کنیم. با هیئت های استانی صحبت کردیم و بر این اساس 12 استان اعلام آمادگی کردند و امروز در یک وبینار دیگر به این موضوع پرداخته می‌شود. تاکنون استان های سمنان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی میزبان اردوهای آمادگی تیم های ملی شدند و ما به این سمت حرکت می کنیم که پایگاه تخصصی اردویی را برای رشته‌ها در استان‌ها فعال کنیم تا استاندارد های و تیم های پایه استان ها تقویت شود.

خوشبختانه با پیگیری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شاهد اتفاقات خوبی در استان ها بودیم

وی افزود: در راستای اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سال گذشته جلساتی را با مجلس شورای اسلامی و شورای ورزش و شورای عالی انقلاب فرهنگی و در سفرهای استانی با مسئولین آنها کردیم و خوشبختانه در چند استان این مصوبه ابلاغ شد و اقدامات خوبی آغاز شد. این مصوبه فرصتی است تا از هم افزایی دستگاه های اجرایی کشور برای توسعه ورزش جانبازان و توان یابان بهره مند شویم.

وی درباره سهم کم ورزش جانبازان و توان یابان در زیرساخت‌های ورزشی گفت: وزیر ورزش و جوانان بارها بر حضور افراد با معلولیت های شدید تاکید کردند و حضور این افراد نیاز به همراه دارد. نیاز به یک تغییر نگرش مدیریتی، بودجه نویسی و همچنین مشارکت‌های اجتماعی و خیرین داریم که این باید انجام شود تا ورزش جانبازان و توان یابان به سهم خود دست پیدا کند. این مسأله باید مطالبه گری شود تا افراد توان یاب شرایط خوبی را پیدا کنند. از فدراسیون دوومیدانی برای در اختیار قراردادن زمین جهت برپایی مسابقات پارادوومیدانی و همچنین ساخت رمپ جهت مناسب سازی برای تردد ورزشکاران جانباز و توان یاب تشکر و قدردانی می کنم ایجاد این رمپ حرکت بسیار ارزشمندی است.

بودجه فدراسیون نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده است

وی درباره رقم مورد توافق با وزارت ورزش و کمیته پارالمپیک در سال جاری گفت: عدد نمی‌گویم، چون وزارت ورزش و جوانان قرار است اعلام کند. ما تفاهم کردیم و نسبت به سال قبل وزارت ورزش به صورت صعودی ۲ برابر بودجه را افزایش داده است. این در حالی است که بودجه وزارت ورزش نزدیک به پنجاه درصد اضافه شده، اما بودجه ما را صد درصد اضافه کرده است. از این اقدام تشکر می کنیم. ما امسال در پاراآسیایی جوانان ۷ تیم و در کشورهای اسلامی ۳ تیم داریم. همچنین مسابقات کسب سهمیه برای بازی های پاراآسیایی و پارالمپیک داریم. ورزشکاران رشته‌های آیدی ما برای رویدادهای مختلف آماده می شوند. ما امسال توقع داریم که کمیته پارالمپیک هم حمایت‌های بیشتری کند. آنها نیز با مسائل بودجه دست و پنجه نرم می‌کنند ، اما تلاش می‌کنند که همه را محقق کنند. امسال تلاش می‌کنیم در رشته‌های مختلف حامیان مختلف را به میدان آورده‌ایم و این همه بخشی از درآمدها را شامل می‌شود. ما سال قبل 40 درصد از وزارت ورزش، 40 درصد از کمیته ملی پارالمپیک و 20 درصد از بخش خصوصی بودجه داشتیم که امیدواریم بخش خصوصی را به 40 درصد برسانیم.

رئیس فدراسیون در خصوص والیبال نشسته گفت: طبق برنامه ای که با وزارت ورزش و کمیته ملی پارالمپیک داشتیم به صفت قدرتمند داشتن یک تیم به نام تیم ملی والیبال نشسته و پایداری آن در سطح دنیا، به تشکیل این دو تیم پرداخته شد.

به دنبال ساخت یک مرکز تمرینی برای تیم‌های ملی هستیم 

وی اظهار داشت: ما از اوایل اردیبهشت، اردوی تیم ملی پاراتیروکمان را در زمین شماره یک مجموعه شهید شیرودی برگزار کردیم، اما این ساعات محدود است. البته نامه نگاری ها انجام شده تا بتوانیم زمین اصلی شیرودی را در اختیار بگیریم. انصافاً شرکت توسعه نیز کمک کرده است. باتوجه به نزدیکی این مجموعه به فدراسیون در تلاش هستیم فضای تمرینی روباز را در این محل برای تمرین تیم های ملی فراهم کنیم. همچنین به دنبال افزایش فضای خوابگاهی هستیم. ما نیاز به کمپ تمرینی تیم های ملی با گنجایش ۳۰۰ نفر داریم. به دنبال آن هستیم که یک مرکز تمرینی تیم‌های ملی را در تهران یا مناطق آزاد یا شهر دیگری فراهم کنیم. تا آن زمان، به تقویب کمپ فعلی می‌پردازیم و هم تلاش می کنیم از فرصت های تجهیزاتی و زیرساختی کشور استفاده نماییم.

وی درباره وضعیت تیم ملی والیبال نشسته و برخی حواشی پیرامون آن گفت: امروز که این تیم در صدر دنیاست، حاصل یک تلاش دسته‌جمعی در طول این سال ها است. یکی از اقدامات برای والیبال نشسته، ایجاد پشتوانه برای تیم‌های موفق بوده است که از سال های قبل آغاز شده است. امروز یک تیم جوان زیر ۲۵ سال را داریم که تورنمنت چندجانبه مشهد اولین تجربه آنها برابر تیم های بزرگ است. در تمام دنیا همین است که بعد بازی های بزرگ مانند پارالمپیک، ورزشکاران چند ماه استراحت می کنند. قرار بر آن بود که تمرینات و اردوی تیم ملی شروع شود که از امروز هم آغاز شد. به هر صورت ما می‌توانستیم امسال را کمی زودتر شروع کنیم اما سال گذشته را با مسابقات لیگ پشت سر گذاشتیم و از امروز اردوها را آغاز کردیم. حتی با هماهنگی انجمن والیبال نشسته ساحلی را هم آغاز کنیم تا در این رشته هم فعال شویم.

وی درباره حواشی در هفته‌های گذشته پیرامون والیبال نشسته گفت: دور میزهای جلسات هماهنگی هست، اما در رسانه چیز دیگری مطرح می‌شود. همه باید تحت یک مدیریت واحد باشند. الان تیم اعزامی به هلند هم دو سه نفر از تیم ناگویا با خود می‌برد. بهترین‌ها باید در تیم پارالمپیک لس‌آنجلس باشند و باید هم هماهنگی باشد، که این در سطح انجمن و فدراسیون وجود دارد. این تیم، تیم ب نیست بلکه تیم امید است. نشانه عملی را در مسابقات پیش‌رو می‌بینیم و هر کسی که خوش بدرخشد، باید در تیم لس‌آنجلس باشد. ما در بازی‌های پاراآسیایی حتی یک گیم هم در والیبال نشسته نداده‌ایم. ما همیشه با آخرین قدرتمان در قاره کهن شرکت کردیم اما ما حتی می‌توانیم تیم دوم را بفرستیم، به شرط اینکه همان قهرمانی را داشته باشد. استعدادهای خوبی وجود دارد و باید چند تیم داشته باشیم تا دستمان باز باشد. 

ساره جوانمردی مروج ورزش است و دعوت از او به تیم ملی همیشه باز است

وی درباره شرایط ساره جوانمردی گفت: او بعد از مسابقات، در برهه‌ای گفت که امکان ادامه ندارد. البته نظر شخصی ام این بود که در صورت امکان در پاراآسیایی ناگویا شرکت کند، اما اگر نتوانست، در پارالمپیک لس آنجلس از قابلیت او ‌استفاده کنیم. او به عنوان یک قهرمان ملی، دین خود را ادا کرده است و دستاوردی دارد که هر کسی به آن نمی‌رسد. ما افراد توانمندی در همین ماده داریم اما ما قدردان زحمات جوانمردی هستیم، اما این اختیار را هم به ورزشکاران می‌دهیم که براساس زندگی‌شان تصمیم بگیرند. او مروج ورزش است و این دعوت از او باز است و امیدواریم به ناگویا و لس‌آنجلس کمک کند. 

وی درباره کمپ اختصاصی برای پاراتیروکمان گفت: زهرا نعمتی که الان سرمربی تیم ملی است، در این چند ماه به شدت این موضوع را دنبال می‌کرد. او تلاش کرد که در مجموعه آزادی یک زمین متناسب با راهنمایی شرکت توسعه جانمایی شود که انجام شد. در آنجا هم توقع داریم که یک کمپ تخصصی در این رشته داشته باشیم.

دکتر کوهپایه زاده در خصوص بهره مندی از هوش مصنوعی گفت: خوشبختانه با یک تیم خیلی خوب پارک علم و فناوری نرم افزاری طراحی شده تا برای تمرینات بین اردویی بتوانیم بهره ببریم. در بخش استعدادیابی نیز این موضوع آغاز شده است چرا که داده های ورزش های ما محدود است و با محققین در گفتگو هستیم تا از هوش مصنوعی در این زمینه هم استفاده کنیم. پرونده الکترونیک سلامت جسمی و روانی را تشکیل دادیم تا پروفایل شخصی هر ورزشکار مشخص شود.

رئیس فدراسیون در پایان گفت: تنیس روی میز یکی از پر تعدادترین رشته در ورزش جانبازان و توان یابان است. نیاز جامعه و گستردگی این رشته باعث شد به سمت فدراسیون بازگردند.

سایر اخبار