1403/5/20

کد خبر: 22342

1400-10-11 13:25:24

محمدپور: به عنوان اولین سرداور ایرانی فینال رقابت های AOZ را سوت زدم/ دعوت برای قضاوت در رویداد ASEAN

جعفر محمدپور، داور بین المللی کشورمان، در رقابت های بسکتبال با ویلچر قهرمانی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۱۹ به عنوان سرداور بازی فینال انتخاب شد و پس از سال ها نماینده ای از ایران در این میدان به قضاوت پرداخت.

محمدپور در گفتگو با وب سایت فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین عنوان کرد: حضور در تایلند ۲۰۱۹ دومین تجربه من در رقابت های قهرمانی آسیا و اقیانوسیه بود. اولین بار در مسابقات ۲۰۱۷ پکن، انتخابی جام جهانی، به عنوان داور دعوت شدم و با توجه به رنکی که کسب کردم رقابت فینال بانوان را سوت زدم.

وی ادامه داد: دراین دوره از رقابت های بسکتبال با ویلچر قهرمانی آسیا و اقیانوسیه از سوی کمیته برگزاری مسابقات برای داوری دعوت شدم و بر اساس عملکرد و رنکم در طول رقابت ها در نهایت به عنوان سر داور فینال دیدار کره جنوبی و استرالیا انتخاب شدم و این اولین بار بود نماینده ای از ایران در فینال بسکتبال با ویلچر قهرمانی آسیا و اقیانوسیه قضاوت می کرد.

دعوت برای قضاوت در بازی های جنوب شرق آسیا (ASEAN)

محمدپور درباره قضاوت در مسابقات آتی برون مرزی گفت: در اواخر دی ماه از سوی کمیته برگزاری رقابت های بسکتبال با ویلچر بازی های جنوب شرق آسیا ASEAN، به فیلیپین دعوت شده ام که در واقع نخستین بار است در این رقابت ها نیز داوری از ایران قضاوت می کند.

فعالیت در ورزش معلولین نیازمند درک شرایط بازیکنان است

داور بین المللی کشورمان اظهار داشت: از سال ۷۰ حدود پنج سال به عنوان ورزشکار در تهران بسکتبال بازی می کردم و بعد از مصدومیت اندکی که برایم پیش آمد، وارد عرصه داوری شدم. از سال ۷۶ قضاوت را در بسکتبال و همزمان بسکتبال با ویلچر شروع کردم. بین داوری بسکتبال و بسکتبال با ویلچر فضای متفاوتی وجود دارد. من در ابتدای شروع فعالیتم کمی با دشواری روبه رو بودم. برای فعالیت در ورزش معلولین می بایست شرایط جسمی و موقعیت بازیکنان را شناخت و درکی نسبی از معلولیت داشت. علاوه بر اینکه در بعضی مباحث قوانین فرق دارد فضایی که بازیکنان ویلچری در زمین بازی اشغال می کنند با بسکتبال متفاوت است. گاهی ویلچرها به هم گره می خورد و داور باید این موقعیت ها را مدیریت کند. البته با درک مسائل معلولین، علاقه ای نسبت به این فضا پیدا می کنیم که کار را شیرین می کند.

علاقه به بسکتبال با ویلچر دلیل ترجمه کتاب قوانین و مقررات این رشته بود

وی تاکید کرد: علاقه به قضاوت در بسکتبال با ویلچر باعث شد که برای ارتقا دانش بازیکنان، مربیان و داوران به ترجمه کتاب قوانین و مقررات این رشته بپردازم. دوست دارم بسکتبال با ویلچر ایران رشد کند و در دنیا مطرح باشیم.

مسوول کمیته داوران انجمن بسکتبال با ویلچر کشورمان افزود: در طول این سال ها همه تلاش من جهت حفظ رنکینگ داوری ام و ارتقا آن بوده است. البته به نظرم باید فضا را برای افراد تازه وارد نیز باز کرد که در سال های اخیر تا حدی این اتفاق افتاده است و ما داورانی را به جمع خود اضافه کردیم. بر خلاف زمانی که من به تنهایی وارد این عرصه شدم، در حال حاضر چند داور منطقه ای و بین المللی داریم.

محمدپور در پایان گفت: قضاوت در رقابت های مختلفی را در کارنامه داوری ام دارم، در میدان های بین المللی، پاراآسیایی، جام جهانی و قهرمانی آسیا-اقیانوسیه سوت زده ام اما حضور در پارالمپیک نداشته ام و امیدوارم که این فرصت نیز برای من فراهم شود.

دسته بندی: دسته بندی نشده

طراحی سایت در اهواز
ارتباط با ما
تهران، خیابان بهار شمالی، خیابان شهید ورکش، پلاک یک
کدپستی: ۱۵۷۳۸۱۶۱۱۱
ما را دنبال کنید
منو | Menu